COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 610 688   INFECTAȚI 259 667(+161)   TRATAȚI 252 166     DECESE 6261(+4)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2833
Puterea stiri: 6317
Coronavirus stiri: 7260

Invenția excepțională pentru tratarea rănilor: gelul mult mai bun decît un leucoplast

15 mai. 01:00   Ştiinţă şi IT
1487 0

În viitor, oamenii nu își vor mai pansa rănile de pe suprafața corpului așa cum se întîmplă în prezent. Totul va fi revoluționat de o invenție futuristă, dezvoltată de cercetătorii de la Universitatea de Tehnologie Chalmers din Suedia.

Echipa de cercetători a inventat un „pansament” revoluționar. Mai exact, este vorba despre un hidrogel care ar putea fi folosit într-o zi ca pansament pentru protejarea rănilor.

Hidrogelul este descris ca fiind extrem de eficient împotriva tuturor soiurilor de bacterii, inclusiv a bacteriilor rezistente la antibiotice, care ridică tot mai multe îngrijorări în comunitățile științifice globale.

Hidrogelul prezintă proteine ​​mici numite peptide antimicrobiene, care se găsesc în mod natural în sistemul nostru imunitar. Aceste peptide au făcut obiectul diferitelor cercetări medicale de-a lungul anilor, dar oamenii de știință s-au împiedicat de o mare problemă: fluidele corporale le descompun rapid.

Însă noua descoperire făcută de oamenii de știință din Suedia a reușit să înlăture marea problemă existentă pînă acum. Ei susțin că hidrogelul nanostructurat elimină această problemă, rezultînd un material care nu este toxic și care poate fi utilizat pentru a aplica peptidele antimicrobiene direct pe piele, fără ca acestea să se degradeze rapid.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽