TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Inginerii americani au elaborat prima sticlă „inteligentă"

Inginerii americani au elaborat prima sticlă „inteligentă"

Potrivit cercetătorilor, sticla „inteligentă" poate recunoaște imaginile fără a folosi senzori, circuite sau surse de alimentare.


Inginerii de la Universitatea din Wisconsin-Madison au publicat o descriere detaliată a designului lor. Sticla „inteligentă" este o bucată mică de sticlă translucidă, care este încorporată în bule de aer special aranjate. Aceste bule reflectă lumina, ceea ce face posibilă distingerea unei varietăţi de imagini.


Pentru a confirma eficiența inovaţiei, cercetătorii au produs bucăți de sticlă care au identificat numere scrise manual. Lumina emisă de imagine cade pe un capăt al geamului și apoi se focalizează pe unul din cele nouă puncte specifice, fiecare reprezentînd numere individuale. Potrivit cercetătorilor, utilizarea opticii vă permite combinarea de proprietăți obișnuite ale aparatelor foto, a senzorilor și rețelelor neuronale într-o singură bucată de sticlă subțire. În viitor, oamenii de știință intenționează să determine dacă noua tehnologie poate funcționa cu sarcini mai complexe, cum ar fi recunoașterea facială.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load