COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 999 493   INFECTAȚI 390 742(+1783)   TRATAȚI 367 199      DECESE 10452(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7823
Criza energetică stiri: 477

India închide temporar şcolile şi cinci centrale pe cărbune la New Delhi

18 noi. 2021,, 01:00   Ştiinţă şi IT
1158 0

India a închis temporar cinci centrale pe bază de cărbune din jurul capitalei New Delhi, în cadrul eforturilor de a combate poluarea atmosferică, potrivit unui ordin al unei comisii din Ministerului Mediului.

Comisia pentru managementul calităţii aerului a interzis de asemenea traficul camioanelor care transportă mărfuri neesenţiale şi a oprit lucrările de construcţii în New Delhi şi oraşele din jur.

În cel mai recent ordin al său, Comisia a subliniat că există o necesitate 'imperioasă' de a se lua măsuri împotriva unei deteriorări suplimentare a calităţii aerului.

Nivelurile de poluare au crescut la 'sever' în această lună, cînd indicele calităţii aerului a urcat la 499 pe o scală de 500, nivel ce arată că şi oamenii sănătoşi sînt expuşi pericolului de a dezvolta boli respiratorii.

New Delhi, una din cele mai poluate capitale din lume, se luptă cu un smog cronic în fiecare an pentru că scăderea temperaturii face să stagneze particulele poluante provenite de la centralele pe cărbune, gazele de eşapament şi incendierea deşeurilor în aer liber.


Pentru a-i proteja pe copii de o criză tot mai severă a poluării atmosferice, guvernul a decis sîmbătă închiderea şcolilor timp de o săptămînă în capitală, dar Comisia pentru managementul calităţii aerului a prelungit măsura pe termen nelimitat.

Comisia a mai cerut ca, de la 21 noiembrie, măcar 50% dintre angajaţii guvernamentali să lucreze de acasă.

La rîndul său, Curtea Supremă a cerut luni Comisiei să propună măsuri pentru reducerea poluării în nordul Indiei.

De asemenea, Curtea a sancţionat guvernele federal şi local pentru eşecul de a reduce poluarea în metropola cu 20 milioane de locuitori care se confruntă cu o atmosferă toxică aproape în fiecare iarnă.

Condiţiile atmosferice se înrăutăţesc în noiembrie, cînd se produce o creştere a concentraţiei de particule fine în suspensie PM2,5 - suficient de mici pentru a intra în fluxul sanguin atunci cînd sînt inhalate în plămîni -, parţial din cauza agricultorilor care dau foc miriştilor înaintea noului sezon de semănat.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X