Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Independente de hidrocarburi: 10 țări care au trecut deja la energia verde

24 iul. 2019,, 04:00   Ştiinţă şi IT
2784 0

Entuziaști sînt convinși de faptul că planeta încă mai poate fi salvată. În ciuda lipsei voinței politice a unor state, trecerea la surse regenerabile de energie este aproape inevitabilă, repetă ei.

Scepticii sînt de neclintit: aproape în toate țările care au trecut brusc la sursele de energie regenerabilă apar probleme. Sursa lor este diferită - energia verde nu este încă destul de productivă și trebuie susținută, necesită o infrastructură uriașă și se uzează repede. În plus, energia regenerabilă nu este același lucru lipsa emisiilor în atmosferă. Vă prezentăm în continuare 10 țări care au trecut deja la energia verde .


Islanda


Islanda produce mai multă energie verde pe cap de locuitor decît orice altă țară - 80%.


Suedia



Suedia a fost întotdeauna o țară ambițioasă în ceea ce privește atitudinea grijulie pentru mediu. Deja în anii 70-80, datorită crizei petroliere, țara a început să construiască hidrocentrale și centrale nucleare.


Costa Rica


Datorită numărului mic al populației (doar 4,9 milioane de oameni) și a unei geografii unice (67 de vulcani), Costa Rica este capabilă să satisfacă o mare parte din neceitățile sale energetice prin intermediul centralelor hidroelectrice, geotermale, solare și eoliene.


Nicaragua


Ca și în Costa Rica, în această țară există mulți vulcani, ceea ce face ca producția de energie geotermală să fie foarte reală, iar datorită investițiilor statului în energia eoliană, solară și geotermică, obiectivul lor – că pînă în 2020, să folosească la 90% energia regenerabilă - este realizabil.


Marea Britanie


Marea Britanie este o țară vînturoasă care își folosește particularitatea pentru a genera energie.
Germania


Din 1990, producția de energie regenerabilă, inclusiv energia solară, a crescut mai mult de opt ori în Germania.
Uruguay


Datorită unui mediu de reglementare favorabil și a unui parteneriat solid între sectorul public și cel privat, țara face mari investiții în energia eoliană și solară, fără a recurge la subvenții sau la creșterea cheltuielilor de consum.


Danemarca


Danemarca intenționează să abandoneze complet combustibilii fosili pînă în 2050 și intenționează să utilizeze energia eoliană pentru a atinge acest obiectiv.


China


Ea ar putea fi cel mai mare poluator din lume, dar China este și cel mai mare investitor în domeniul energiei regenerabile din lume, cu un nivel imens de investiții atît pe plan intern, cît și extern.


Maroc


Marocul este o țară în care, în cea mai mare parte a anului (până la 350 de zile) există multă lumină solară, de aceea țara hotărît în mod rezonabil să investească semnificativ în producția de energie solară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?