COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Încălzirea globală face pinguini antarctici mai fericiți

Încălzirea globală face pinguini antarctici mai fericiți

Oamenii de știință japonezi au descoperit că încălzirea globală face ca pinguinii Adelie din Antarctica să fie "mai fericiți", ceea ce duce la un baby boom în rîndul populației, scrie "Planeta mea".

Oamenii de știință declară că în curând schimbările climatice se vor intensifica în Antarctica, însoțite de topirea ghețarilor. Ele ar putea afecta Penguinii Adelie - cea mai comună specie de pinguini de pe continent.


Anterior, oamenii de știință au observat deja că atunci când gheața devine mai mică, populația de pinguini Adelie crește. Și dimpotrivă: cînd este multă gheață, pinguinii nu se înmulțesc atît de activ. "Se pare că acești pinguini sînt mai fericiți atunci cînd în jurul lor volumul de gheață de mare este mai mic. Acest lucru poate părea fără logică, dar mecanismul de bază este de fapt destul de simplu", explică cercetătorul principal al Institutului Național de Cercetări Polare din Tatikawa, Yuki Watanabe.În anotimpurile în care există multă gheață, pinguinii trebuie să depășească un drum lung pentru a ieși în larg și pentru a vîna. Iar cînd gheața se topește, pinguinii pot să se scufunde liber oriunde și să intre în apă chiar lîngă cuib. Acest lucru reduce cheltuielile de energie și extinde gama de căutare a mîncării și, cel mai important, reduce concurența pentru mîncare cu alți pinguini. În plus, o cantitate mai mare de lumină solară duce la înflorirea planctonului, cu care se hrănesc krillii, care la rîndul lor, sînt hrana de bază a pinguinilor.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load