TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

În ultimii 13 ani, numărul traumatismelor capului și gîtului la folosirea smartphone-urilor a crescut dramatic

În ultimii 13 ani, numărul traumatismelor la nivelul capului și gîtului în rîndul proprietarilor de telefoane a crescut brusc - odată cu creșterea răspîndirii smartphone-urilor și tabletelor și scoaterea tot mai mult de pe piață a telefoanelor cu butoane.


Cercetătorii au studiat deja efectul telefoanelor mobile asupra numărului de traumatisme la nivelul feței și gîtului la mijlocul anilor 2000, cînd oamenii foloseau telefoane cu butoane. Atunci, oamenii de știință au ajuns la concluzia că utilizatorii se concentrează adesea pe conversație în loc să urmărească obstacole și schimbarea reliefului mediului înconjurător.


Cu toate acestea, telefoanele cu buton au nevoie de mult mai puțină atenție decît smartphone-urile, care au avut o răspîndire largă din 2007, cînd a apărut primul iPhone. Studiul a arătat că în același an s-a observat o creștere accentuată a numărului de răni la nivelul feței și gîtului.Analiza a demonstrat că în anii 2008-2009 numărul de traumatisme a scăzut temporar, iar în 2010 a crescut peste nivelul din 2007 - și continuă să crească pînă în prezent.


Smartphone-urile necesită mai multă atenție decît telefoanele cu butoane – de aceea, utilizatorii își mută mai des atenția din mediul înconjurător la telefon.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load