Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

În Israel au fost descoperite osemintele unei noi specii de oameni

29 iun. 2021,, 06:00   Ştiinţă şi IT
2122

Oamenii de știință au descoperit pe situl Nesher Ramla din Israel oase care aparțin unei specii de oameni necunoscute anterior.


Într-un studiu publicat în revista Science, o echipă de antropologi de la Universitatea din Tel Aviv şi echipa dr Zaidner au identificat o nouă specie din genul Homo, "Nesher Ramla", numită după situl în care a fost găsită.


Potrivit oamenilor de ştiinţă, oasele umane descoperite datează de acum 140.000 pînă la 120.000 de ani î. Hr. Au caracteristici comune cu omul de Neanderthal, în special în ceea ce priveşte dinţii şi maxilarul, dar şi cu alte tipuri de oameni preistorici în ceea ce priveşte craniul.

Noua specie diferă însă de omul modern prin absenţa bărbiei, structura craniului şi prezenţa unor dinţi foarte mari, precizează studiul. Autorii susţin că au găsit, de asemenea, la o adîncime de opt metri, o cantitate semnificativă de oase de animale, cai, cerbi şi bouri, precum şi unelte de piatră.

Pentru dr. Zaidner, acest lucru "arată că Homo Nesher Ramla poseda tehnologii avansate de producere a uneltelor de piatră şi cel mai probabil a interacţionat cu Homo sapiens din zonă. Această descoperire este deosebit de impresionantă, deoarece ne arată că, în această etapă tîrzie a evoluţiei umane, au existat mai multe specii de Homo care au trăit în acelaşi loc şi în acelaşi timp", a continuat el.


Osemintele de pe Nesher Ramla au fost descoperite în 2010. În tot acest timp, oamenii de știință le-au studiat.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав