COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

În Germania, energia regenerabilă a produs pentru prima dată mai multă energie electrică decît cea tradițională

În Germania, energia regenerabilă a produs pentru prima dată mai multă energie electrică decît cea tradițională

Energia regenerabilă din Germania a produs pentru prima dată mai multă energie electrică decît cea tradițională. Despre aceasta scrie DW cu referire la declarația guvernului țării.


Vîntul, biogazul și soarele, în primul trimestru al anului 2020, au asigurat peste jumătate din energia electrică produsă în Germania: 51,2%. Mai mult decît atît, cea mai mare creștere a avut-o energia eoliană, pe parcursul unui an producția crescînd cu 21,4%, în ciuda faptului că instalarea de noi generatoare eoliene a scăzut în ultima perioadă.


Ponderea cărbunelui în energia germană a scăzut cu 22,3% pe parcursul unui an. Extragerea cărbunelui în Germania a fost întreruptă în 2018, iar principalul său furnizor este Rusia, dar acum livrările scad. În același timp, gazul ocupă 12,7% pe piața producției de energie electrică din Germania. În 2022, Germania intenționează să închidă și toate stațiile nucleare de pe teritoriul său.Totodată, experții susțin că în al doilea trimestru al anului 2020, ponderea energiei regenerabile în țară va crește și mai tare din cauza particularității vremii și a începutului verii, cu mai multe zile însorite, ceea ce va permite majorarea volumului producției de energie solară.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load