TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

În China, energia solară este mai ieftină decît energia electrică tradițională

În China, energia solară este mai ieftină decît energia electrică tradițională

Conform unui nou studiu, energia solară în majoritatea orașelor din China a devenit mai ieftină decît cea tradițională.

Autoritățile țării au remarcat că, datorită unei combinații de progrese tehnologice și sprijin guvernamental, „paritatea de reţea” a fost deja realizată, iar companiile vor folosi energie verde fără sprijinul subvențiilor.


Potrivit unui studiu publicat în revista Nature Energy, oamenii de știință au descoperit că în toate cele 344 de orașe studiate, energia electrică ar fi mai ieftină dacă ar fi generată cu energie solară. În același timp, potrivit cercetătorilor Institutului Tehnic Regal din Stockholm, 22% dintre orașe pot utiliza deja sisteme solare, care vor produce energie electrică mai ieftină decît cărbunele.


„Pe măsură ce cererea de energie ecologică și energie electrică crește în China, investițiile în surse regenerabile devin tot mai atractive”, au adăugat aceştia.
China are deja mai multe centrale solare mari, inclusiv cea mai mare uzină din deșertul Tengar. În 2017, China a fost cel mai mare investitor mondial în surse de energie regenerabilă, reprezentînd aproape jumătate din noua infrastructură.
Cu toate acestea, cărbunele continuă să mai deţină o poziție dominantă în țară și reprezintă aproximativ 60% din piață, comparativ cu 5% care revin energiei solare.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load