X 

În Brazilia a fost descoperit întîmplător primul animal hibrid între un cîine și o vulpe pampas

19 sep. 02:00   Ştiinţă şi IT
1700 0

Animalul a ajuns în mîinile zoologilor după ce a fost lovit de o mașină și dus la o clinică veterinară. Specialiștii de acolo nu au putut determina ce animal se afla în fața lor, ei au reușit doar să înțeleagă că pacientul era o femelă.


Un studiu publicat recent a arătat că mama animalului era o vulpe Pampas, iar tatăl - un cîine domestic de o rasă necunoscută. Potrivit experților, acesta este primul caz înregistrat de împerechere a unei vulpi și a unui cîine.


Animalul are corpul ca al unui cîine de dimensiuni medii, urechi mari ascuțite, bot lung cu nasul negru de cărbune și ochi căprui bombați, înconjurați de o blană deasă, rigidă, negru-maronie, cu pete albe și gri pe toată lungimea sa. Cercetătorii i-au dat animalului sălbatic numele de "graxorra" și" dogxim".


Prima denumire provine de la "grax" din" graxaim-do-campo", numele comun portughez al vulpii Pampas, și "orra" – de la " cachorra", care înseamnă "câine" în portugheză.


Academicienii au numit acest animal și "dogxim" de la cuvintele "dog" și "xim" din cuvintele "graxaim do campo".Echipa a menționat că dogxim arăta atît ca un cîine, cît și ca o vulpe și, de asemenea, combina obiceiurile ambelor specii. A refuzat să mănînce mîncare și a mîncat rozătoare vii; latră ca un câine, dar are o blană deasă și întunecată, asemănătoare cu al unei vulpi; și la început îi era frică de oameni.


Animalul a fost castrat în cadrul tratamentului, de aceea oamenii de știință nu știu dacă ar fi putut reproduce urmași, dar presupun că ar fi putut.


Oamenii de știință au studiat genele dogximei și au găsit 76 de cromozomi. Un singur canin, lupul cu coamă, are atît de mulți cromozomi și este atît de diferit de animalul brazilian descoperit recent, încît oamenii de știință l-au exclus.


În același timp, oamenii de știință explică faptul că numărul de cromozomi este în totalitate explicat de speciile căror aparțin părinții. Cîinele are 78 de cromozomi, iar vulpea pampas are 74 de cromozomi.

Din păcate, doxima a murit din motive necunoscute.

1
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?