COVID-19 în MOLDOVA

În 40 de ani, numărul helminților transmiși omului de la pește a crescut de 283 de ori

În 40 de ani, numărul helminților transmiși omului de la pește a crescut de 283 de ori

Numărul helminților care sînt transmiși omului de la din pește crud a crescut de 283 ori în 40 de ani.

La această concluzie au ajuns oamenii de știință de la Universitatea din Washington.


În studiul lor, ei se referă la viermi de hering - organisme care, în ciuda numelui lor, se găsesc în diferite specii de pești și calmari. Atunci cînd omul mănîncă pește crud sau prost gătit, paraziții pot intra în intestine.


Distrugînd pereții intestinului, viermii de hering provoacă greață, vomă și diaree. În cele mai multe cazuri, viermele mor după cîteva zile, iar simptomele dispar, iar boala numită anizakioză este rareori diagnosticată. Majoritatea medicilor cred că pacientul cu astfel de simptome a suferit o intoxicație alimentară severă.Viermii nu se pot înmulți sau trăi în intestinul omului pentru mai mult de cîteva zile, dar pot exista și se pot înmulți la mamifere marine.


Oamenii de știință au efectuat un studiu de schimbare a numărului de viermi hering în organismul peștilor — și au ajuns la concluzia că între 1978 și 2015, populația lor a crescut de 283 de ori.


Deși acesti viermi prezintă un risc destul de scăzut pentru sănătatea omului, oamenii de știință cred că ei pot avea un impact mare asupra mamiferelor marine, cum ar fi delfinii, balenele și focile.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load