COVID-19 în MOLDOVA

În 2045, California va interzice camioanele care emană substanțe dăunătoare

În 2045, California va interzice camioanele care emană substanțe dăunătoare

Autoritățile din California au interzis camioanele care emană substanțe dăunătoare în atmosferă. Restricțiile vor fi introduse în etape, începînd cu anul 2035.


Consiliul pentru calitatea aerului din California (CARB) a adoptat o nouă regulă care solicită ca camioanele comerciale și camionetele să emită zero substanțe nocive în atmosferă pînă în 2045. Astfel, autoritățile doresc să reducă numărul de motoare diesel dăunătoare pentru ecologie, pe care lucrează majoritatea camioanelor.


De asemenea, instituția a cerut ca din anul 2029 agențiile de tranzit să procure autobuze electrice. În plus, programul ZEV (Zero Emission Vehicle —vehicule cu emisii zero) ar trebui să reducă numărul de automobile care dăunează naturii.
Noua regulă va fi introdusă pe etape.Alte 14 state au adoptat programul ZEV pentru autoturisme, care a fost lansat la începutul anilor 1990 și au impus producătorii de automobile să creeze mașini hibride și complet electrice. În același timp, California și-a dezvoltat propria regulă de dezvoltare a mașinilor ecologice, carea a fost semnată de Ford, Volkswagen, BMW și Honda.


Autoritățile din California negociază cu șapte state, care de asemenea pot adopta și noua regulă privind transportarea mărfurilor cu autoturisme cu emisii zero.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load