TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Implementarea acordului de la Montreal încetinește creșterea temperaturii pe Pămînt


Ratificarea Acordului de la Montreal a încetinit creșterea temperaturii pe Pămînt. Această concluzie a fost făcută de cercetători de la Universitatea australiană New South Wales (UNSW).
Oamenii de știință au evaluat diverse scenarii climatice folosind simulări meteorologice globale și ritmurile de creștere în atmosferă a cantității de emisii cu efect de seră din clasa celor care distrug ozonul - clorofluorocarburi.


În prima simulare, oamenii de știință au prezentat modul în care clima de pe Pămînt s-ar fi schimbat dacă nu ar fi existat Conferința de la Montreal din 1989 și, de atunci, țările nu ar fi început să se ocupe de problemele încălzirii globale. În acest caz, numărul de clorofluorocarburi ar fi crescut cu aproximativ 3% anual - iar acest lucru ar duce la faptul că gaura de ozon ar fi continuat să crească, iar temperatura de pe Pămînt, chiar și conform prognozelor actuale, ar fi fost cu 4 grade Celsius mai mare.


În același timp, acum stratul de ozon al Pămîntului este aproape complet restaurat, inclusiv datorită Conferinței de la Montreal, spun oamenii de știință.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load