TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Groenlanda și Antarctica se topesc de șase ori mai repede decît în anii 1990


Groenlanda și Antarctica se topesc de șase ori mai repede decît în anii 1990. În cazul în care tendința continuă, pînă în anul 2100, pînă la 400 de milioane de oameni vor fi în zona de posibile inundații din cauza creșterii nivelului Oceanului Planetar.
Creșterea nivelului mării, asociată cu emisiile în perioada acordului de la Paris, constituie aproximativ 20% din creșterea totală a nivelului mării cu un metru, așteptată pînă în 2300.
Un nou studiu arată că topirea calotelor de gheață din Groenlanda și Antarctica din 1992 pînă în 2017 a adăugat 2 cm la nivelul Oceanului Planetar. Deși creșterea nivelului mării este mai puțin vizibilă decît uraganele cauzate de schimbările climatice, în cele din urmă aceasta ar putea deveni cel mai devastator impact al încălzirii globale, au remarcat cercetătorii.
Conform previziunilor lor, avînd în vedere creșterea actuală a vitezei de topire, pînă în anul 2100, nivelul oceanului mondial va crește cu 17 cm în cel mai rău scenariu — acest lucru va duce la inundarea teritoriilor, pe care acum locuiesc mai mult de 400 de milioane de oameni.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load