TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Google va reduce dependența de telefonul mobil

Google a lansat o funcție revoluționară, menită să reducă dependența de telefonul mobil.

Focus Mode a fost anunțată de la începutul acestui an și a fost activă doar pentru utilizatorii care au descărcat-o în modul beta, iar acum este disponibilă în mod oficial la descărcare.

Focus Mode- Modul de focalizare- permite oprirea temporară a notificărilor la aplicațiile pe care utilizatorul consideră că îi distrag atenția, dar și aplicațiile în sine, și pe care le poate alege dintr-o listă – cum ar fi aplicațiile de socializare și aplicațiile de e-mail – și reactivarea acestora odată ce opriți modul Focus, relatează Business Insider.

Dacă încercați să deschideți o aplicație blocată în timp ce modul Focus este activat, telefonul vă va aminti că aplicația este în pauză.

Notificările din aplicațiile întrerupte prin modul Focus vor fi de asemenea anulate. Google adaugă, de asemenea, cîteva funcții noi în modul Focus pe baza feedback-ului pe care l-a primit în timpul fazei beta, cum ar fi posibilitatea de a programa Focus Mode pentru a fi activ în anumite zile, ore și perioade de timp de-a lungul săptămînii.


Există însă și un mic „trick”, o „pauză” la pauză. Focus Mode poate fi oprit pentru o scurtă perioadă de timp, doar pentru a accesa scurt o aplicație pe care utilizatorul a ales să o blocheze fără a ieși din modul Focus. Acest lucru ar putea permite să arătați cuiva o fotografie Facebook rapid sau un videoclip YouTube.

„Planificarea este cea mai utilă facilitate a Focus Mode, dar trebuie să ne străduim să înțelegem cum săi ajutăm pe utilizatori să-și dea seama care sînt cele mai bune momente pentru a utiliza această funcție”, a declarat Rose La Prairie, managerul de produse Google.

Google lansează modul Focus pe fondul preocupărilor publicului cu privire la dependența noastră de smartphone-uri, tehnologie și social media.

Un studiu publicat recent în revista BMC Psychiatry, de exemplu, a descoperit că aproximativ unul din patru copii și tineri demonstrează „utilizarea problematică a smartphone-ului” care reflectă dependența de comportament.

Atît Google cît și Apple au lansat noi funcții în ultimii ani pentru a ajuta la combaterea dependenței de tehnologie. Cele două companii au lansat tablouri de bord, (funcții integrate în sistemul de operare) anul trecut care permit utilizatorilor să țină o evidență clară a utilizării telefoanelor și aplicațiilor.

Funcția Apple se numește Screen Time, în timp ce Google se referă la suita sa de instrumente de gestionare a ecranului ca Digital Wellbeing. Modul Focus este doar cea mai recentă actualizare la Digital Wellbeing și Google speră că va împiedica telefonul să se aprindă cu notificări în orele nepotrivite.

Mișcarea giganților producători de smartphone de a lansa instrumente precum Google Focus Mode și Apple Screen Time vine pe măsură ce aceștia sînt în atenția publicului pentru rolul pe care îl joacă în viața noastră de zi cu zi.

În special, Google este vizat pentru modul în care colectează și gestionează datele consumatorilor și s-a confruntat cu acuzații cum că rezultatele căutării sale sînt părtinitoare. Deși îngrijorarea cu privire la cît timp petrecem pe telefoanele noastre nu este direct legată de niciuna dintre aceste probleme, funcții precum Focus Mode fac parte dintr-un efort al Google de a ajuta la reducerea consecințelor neintenționate care pot veni cu utilizarea excesivă a tehnologiei.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Sondaj Toate

load