COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Germania a devenit prima mare economie care renunță la cărbune și energia nucleară

Germania a devenit prima mare economie care renunță la cărbune și energia nucleară

Germania a devenit prima mare economie care renunță la cărbune și energie nucleară. Autoritățile au declarat că aceasta este o mare realizare pentru țară, iar activiștii consideră că măsurile lor sînt insuficiente.


Autoritățile germane au anunțat aprobarea unui plan pe etape de renunțare la cărbune și la energia nucleară. Proiectele de lege aprobate de ambele camere ale Parlamentului prevăd închiderea ultimei centrale electrice de cărbune pînă în 2038 și dotarea în valoare de 45 de miliarde de dolari, care va ajuta regiunile care au pierdut profiturile.


Acest plan face parte din trecerea energetică a țării la energia "verde". Dacă acest plan va funcționa, aceasta va fi una dintre cele mai mari economii care va renunța la emisiile nocive. Spre deosebire de alte țări, cum ar fi Franța și Marea Britanie, pentru Germania, atingerea acestui obiectiv este împiedicată de angajamentul existent de a restrînge energia nucleară pînă la sfîrșitul anului 2022.Germania și-a închis ultima mină de cărbune în 2018, dar continuă să importe combustibilul și să-și extragă propriile rezerve de cărbune brun. Oficialii avertizează că pierderea locurilor de muncă în industria minieră ar putea dăuna regiunilor vulnerabile din punct de vedere economic.


Activiștii de la Greenpeace consideră că această inițiativă nu este suficient de radicală. Ei cred că noile legi nu vor permite reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră pentru a obține rezultatele Acordului de la Paris.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load