Criza energetică stiri: 1689
Cutremure stiri: 303
Eurovision stiri: 412

Gavrilița: „Trebuie să dezvoltăm și modernizăm domeniul cercetării”

10 noi. 2022,, 21:19   Ştiinţă şi IT
1273 0

Prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, a participat la festivitatea dedicată Zilei Internaționale a Științei pentru pace și dezvoltare, alături de ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală, diplomați, cercetători, profesori și studenți, transmite tv8.

Șefa Guvernului a vorbit despre ritmul accelerat al dezvoltării tehnologiei și științei, dar și despre necesitatea de a susține financiar acest domeniu, astfel încît Republica Moldova să țină pasul cu toate schimbările majore care marchează lumea.

„În ciuda tuturor dificultăților momentului, trebuie să ne concentrăm eforturile pentru a dezvolta și moderniza domeniul cercetării, dar și pentru a sprijini ambițiile și inovațiile lansate de oamenii de știință din țara noastră. Avem un potențial uman imens și specialiști capabili să genereze rezultate științifice remarcabile, care să ne ducă faima în întreaga lume. Acum 3 luni, am trăit emoții de nedescris în momentul în care am participat la lansarea pe orbită a primului nanosatelit creat în Republica Moldova. E o dovadă că avem cu ce ne mîndri și că merităm să ocupăm un loc de cinste pe harta lumii”, a declarat prim-ministra.

Ziua mondială a Științei pentru pace și dezvoltare este marcată în fiecare an pe data de 10 noiembrie și are rolul de a sublinia importanța științei în viața noastră de zi cu zi.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий