Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Găinațul de pui a îmbunătățit proprietățile grafenului

18 ian. 2020,, 04:00   Ştiinţă şi IT
5634 0

Grafenul este una dintre modificările alotrope ale carbonului, care reprezintă foi plane de grosimea unui atom, formate din celule hexagonale. Grafenul are multe proprietăți utile pentru știința materialelor moderne, de exemplu, superconductivitatea sau posibilitatea transformării căldurii în electricitate.

Chimiștii au hotărît să încerce să îmbunătățească proprietățile grafenului cu diferite elemente suplimentare, adăugînd în el guano de pui – găinaț descompus parțial în mod natural. S-a dovedit că o astfel de modificare, de asemenea, îmbunătățește proprietățile substanței.

În cadrul experimentului, oamenii de știință au amestecat oxid de grafit cu guano uscat, apoi au supus masa unui proces de decojire termică pentru a obține compozitul necesar. Studiile suplimentare au arătat că drept rezultat a apărut grafenul cu un amestec de un număr mare de elemente pe care oamenii de știință nu le-au putut adăuga în alt mod.
Cercetătorii spun că amestecul a fost mai eficient în calitate de electrod. Pe viitor, chimiștii intenționează să investigheze alte proprietăți ale grafenului amestecat cu diferite elemente.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?