COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Funcția de urmărire a geolocației va putea fi deconectată la iPhone 11

Funcția de urmărire a geolocației va putea fi deconectată la iPhone 11

După o nereușită privind confidențialitatea cu smartphone-ul iPhone 11 – care urmărește locația chiar și cînd utilizatorul a setat să nu folosească serviciile de locație – Apple adaugă printr-un update iOS un comutator care dezactiveaza cipul U1.

Dar unii zic ca dezactivarea acelui cip U1 vine cu efecte secundare.

Anul trecut, a existat o controversa in legatura cu iPhone 11. Atunci s-a descoperit ca, chiar si atunci cand utilizatorii setau pe acel telefon ca smartphone-ul sa nu foloseasca serviciile de locatie, smartphone-ul continua sa le urmareasca locatia.


Apoi Apple a oferit o explicație. Compania a precizat ca acest lucru s-a datorat folosirii cipului de banda ultra-larga U1 care a debutat pe smartphone-urile iPhone 11.

Atunci Apple spunea că: “iOS foloseste serviciile de localizare pentru a afla daca smartphone-ul se afla in locatii interzise pentru a dezactiva banda ultra-larga si a respecta astfel reglementarile. Gestionarea conformitatii cu banda ultra-larga si utilizarea datelor sale despre locatie se realizeaza in intregime pe dispozitiv, iar Apple nu colecteaza date despre locatia utilizatorului”.

Vestea buna e ca, in versiunea beta a iOS 13.3.1, s-a descoperit ca Apple va adauga un comutator care va permite utilizatorilor sa dezactiveze complet caracteristica.

Acest lucru a fost postat pe Twitter de catre Brandon Butch. Cu noul update, utilizatorii vor putea dezactiva cipul U1 de banda ultra-larga. Acestea fiind spuse, oprirea cipului U1 ar putea avea efecte secundare asupra functionalitatii dispozitivului.

Există zvonuri care indica faptul ca Apple ar avea de gand sa lanseze un accesoriu de detectare a locatiei care ar folosi cipul U1 de pe smartphone-ul iPhone 11. Deci dezactivarea U1 pe iPhone 11 ar inutiliza acel accesoriu.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load