COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Fumul de la incendiile din California se vede de la o distanță de 1,5 milioane km

Oamenii de știință de la NASA au observat o pată întunecată de fum, care poate fi văzută chiar și de la o distanță de 1,5 milioane de kilometri de la Pămînt. Ea este cauzată de incendiile de vegetație din SUA.


Fumul de la incendiile de proporții care se extind în vestul SUA a devenit vizibil chiar și de la o distanță de 1,5 milioane de kilometric


Camera policromatică a NASA EPIC a făcut o fotografie cu fum în care se vede o pată imensă de culoare gri-maro care plutește deasupra Oceanului Pacific, aproape de coasta de Vest. Cercetătorii menționează că această pată crește în dimensiune.


Camera EPIC este instalată la bordul observatorului climatic spațial (DSCOVR) al Administrației Naționale americane pentru explorarea oceanelor și atmosferei. Ea se află pe orbita Soarelui într-un loc stabil gravitațional la o distanță de 1,5 milioane km de Pămînt.


În statul american, California incendiile de pădure nu scad în intensitate. Numărul morților a crescut la 19 persoane, iar zeci de persoane sînt rănite. Guvernatorul din California, Gavin Newsome, a numit incendiile forestiere "periculoase" și a cerut locuitorilor să-și găsească adăpost în alte zone mai sigure..


Statul California a suferit în ultimele săptămîni cea mai puternică secetă în aproape două decenii. Incendiile de vegetație au apărut în rezultatul a circa 12 mii de fulgere într-o zonă uscată. Aproximativ 175 de mii de locuitori ai statului au fost mutați în alte case. În Santa Cruz, un oraș cu o populație de aproximativ 65 de mii de persoane, situat pe coasta centrală a Californiei, autoritățile au recomandat localnicilor să-și pregătească "valize de alarmă" în cazul unei evacuări de urgență.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load