COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 857 485 INFECTAȚI 330 799(+1505)   TRATAȚI 308 832     DECESE 7576(+41)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2959
Puterea stiri: 6924
Coronavirus stiri: 7690

Facebook şi Amazon vor să opereze un nou cablu de date subacvatic

16 aug. 20:00   Ştiinţă şi IT
1450 0

Facebook şi Amazon.com au cerut acordul guvernului SUA pentru operarea unui nou cablu de date subacvatic între Filipine şi California, după ce China Mobile a acceptat să se retragă.

Cele două companii au declarat Comisiei de comunicaţii federale (FCC) că intenţionează să înceapă operaţiunile comerciale pînă la sfîrşitul anului 2022 şi au explicat că noua conexiune de date va oferi o capacitate nouă, semnificativă, pe rutele în care cererea continuă să crească substanţial în fiecare an, transmite Noi.md cu referire la Știri.md.

Companiile au afirmat într-un dosar comun că noul cablu va ajuta la susţinerea aplicaţiilor Facebook şi va oferi Amazon şi afiliatelor sale capacitatea de a sprijini serviciile cloud ale Amazon şi de a conecta centrele sale de date.

O purtătoare de cuvînt a Facebook a spus că părţile participante la proiect au fost de acord că ”cea mai bună cale pentru a finaliza construcţia şi a pune în funcţiune ... sistemul de cablu a fost restructurarea proprietăţii sistemului, permiţînd părţilor să îşi îndeplinească obiectivul de a aduce conectivitatea la mai mulţi oameni şi regiuni".

Amazon şi China Mobile nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.


Statele Unite şi-au exprimat în mod repetat îngrijorarea cu privire la rolul Chinei în gestionarea traficului în reţea şi riscul de spionaj.

Aproximativ 300 de cabluri submarine formează coloana vertebrală a internetului, transportînd 99% din traficul de date din lume.

În septembrie 2020, Facebook, Amazon şi China Mobile şi-au retras aplicaţia de conectare a oraşelor San Francisco şi Hong Kong, ca parte a Bay to Bay Express Cable System.

În martie, Facebook a retras o aplicaţie separată depusă la FCC pentru un cablu Hong Kong-California.

În aprilie 2020, FCC a aprobat cererea Google, divizie a grupului Alphabet, de a utiliza o parte dintr-un cablu de telecomunicaţii submarin SUA-Asia, care a exclus Hong Kong-ul, după ce agenţiile SUA au ridicat probleme de securitate naţională.

Google a fost de acord să opereze o porţiune din Pacific Light Cable Network System, cu o lungime de 12.000 de kilometri, între Statele Unite şi Taiwan, dar nu către Hong Kong.

Google şi Facebook au ajutat la finanţarea construcţiei acestui cablu, dar autorităţile de reglementare din SUA au blocat utilizarea acestuia.

În august 2020, companiile au abandonat propunerea de utilizare a porţiunii din Hong Kong.

În mai 2019, FCC a votat în unanimitate respingerea China Mobile de a furniza servicii în Statele Unite, invocînd riscurile ca guvernul chinez să poată folosi aprobarea pentru a efectua spionaj împotriva guvernului SUA.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Ce veți face dacă tariful pentru încălzirea cu gaze va fi extrem de ridicat?
🔽🔽