COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Facebook a lansat a doua generație de gadgeturi

Facebook a lansat a doua generație de gadgeturi

Dispozitivul inteligent lansat de Facebook, Portal, a ajuns la a două generație, iar gadgetul a fost prezentat miercuri. Este mai ieftin decît prima variantă și are funcții noi. Facebook a scos chiar și o variantă care se poate conecta la televizor.

Lansarea primei generații a Portalului s-a produs anul trecut, chiar în timp ce Facebook se confrunta cu scandalul intruziunii în viața privată a utilizatorilor.

Poate din această cauză, gadgetul care capta toate sunetele în fundal pentru a putea răspunde comenzilor vocale nu a fost atît de bine primit de public. De atunci, compania a dat permanent asigurări că respectă viața privată a utilizatorilor, dar nu a renunțat să aducă în casele oamenilor gadgetul Facebook dotat cu cameră și microfon, relatează BuzzFeed.


Portalul Facebook- a doua generație- costă 129 de dolari varianta mini, de 8 inch, și 179 de dolari cea de 10 inch. Portal TV-accesoriul care se conectează prin portul HDMI la televizor- va fi vîndut cu 149 de dolari.

Gadgetul Facebook seamănă cu o ramă foto, dar are funcțiile unei tablete, respectiv reacționează la comenzi vocale iar principala sarcină este de a permite convorbiri audio-video prin Facebook Messenger, iar de acum și prin WhatsApp.

Varianta pentru TV va trimite pur și simplu imaginile pe ecranul vast al televizorului. Comunicarea prin WhatsApp este criptată pentru ambii utilizatori, la fel ca și pe telefon și nici măcar compania nu poate accesa conținutul convorbirilor, susține Facebook. Situația este însă puțin diferită în cazul Facebook Messenger. Facebook ar putea asculta conținutul convorbirilor pentru că are acces la cheile de decriptare.

Oficiali susțin însă că nu vor trage cu urechea. „Facebook nu ascultă, se uită ori stochează conținutul apelurilor video prin Portal” au spus aceștia.

Dispozitivele au control vocal, asigurat de Alexa, asistentul vocal oferit de Amazon pe dispozitivele sale. De altfel, video-urile Amazon Prime pot de acum să fie redate prin Portal, la fel ca și serviciile Spotify, Pandora, iHeartRadio.

Pentru moment, Netflix și Hulu nu sînt disponibile. Pentru a putea reacționa în prezența oamenilor, dispozitivele inteligente Portal nu folosesc recunoașterea facială precum gadgeturile Google, ci „markeri non-biometrici” precum culoarea unei cămăși pentru a detecta prezența omului.

La fel, la primirea unui apel, dispozitivul analizează mai întîi locația telefonului utilizatorului și îi trimite pe mobil apelul, dacă acesta nu se află acasă. Totuși, un „capac” fizic va putea acoperi camera gadgetului, dacă utilizatorul dorește asta.

Prețurile sunt sensibil mai mici față de prima generație, care a fost scoasă la vânzare cu prețuri cuprinse între 200 și 349 de dolari. Facebook susține că nu va folosi portal pentru reclame, dar unele din datele colectate de gadget-chiar dacă nu se utilizează frecvent apelarea video-vor fi folosite pentru îmbunătățirea reclamelor „targetate”.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load