COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Experții au avertizat despre noile atacuri cibernetice pe fundalul situației cu coronavirusul

Experții au avertizat despre noile atacuri cibernetice pe fundalul situației cu coronavirusul

Atenție la aplicațiile pe care le utilizați prin intemediul telefonului mobil! Experții atrag atenția că atacatorii cibernetici încearcă în acest moment să profite de epidemia de coronavirus pentru a vă sustrage datele personale.

Troianul bancar Ginp, care a dobîndit capacitatea de a insera mesaje text false în aplicațiile SMS obișnuite în martie, a dobîndit acum o nouă funcționalitate – una care profită de pandemia de coronavirus din acest moment, atrag atenția cei de la Kaspersky.

Astfel, odată ce este descărcat pe telefonul victimei, troianul Ginp poate primi o comandă de la atacator pentru a deschide o pagină web intitulată “Coronavirus Finder”, care pretinde că, în apropiere, există persoane infectate cu COVID-19.


”sînt vizate victime din mai multe țări”

Pentru a vedea unde se află acești indivizi, victimei i se solicită să plătească 0,75 euro. Dacă victima este de acord, aceasta ajunge mai departe pe o pagină de plată. Cu toate acestea, după ce datele de plată sînt introduse, victima nu este taxată cu suma respectivă și nici nu primește informații despre cei “infectați”.

În schimb, informațiile personale și detaliile cardului sînt transmise atacatorilor cibernetici.
Ginp este un Troian care a evoluat rapid de la prima sa apariție, dobîndind constant noi capacități de infectare.

În plus, desi în trecut, țintele au fost în primul rînd rezidenți ai Spaniei, numele acestei ultime versiuni ne sugerează că atacatorii intenționează să vizeze și alte țări.

“Atacatorii cibernetici au încercat, de luni de zile, să profite de criza Coronavirus, lansînd atacuri de phishing și creînd malware pe această temă. Este prima oară, însă, cînd vedem un troian bancar care încearcă să profite de pe urma unei pandemii. Este alarmant, mai ales că Ginp este un troian atît de eficient.

Încurajăm utilizatorii de Android să fie deosebit de vigilenți în acest moment – pop-up-urile, paginile web necunoscute și mesajele spontane despre coronavirus ar trebui să fie privite întotdeauna cu un ochi critic,” spune Alexander Eremin, expert în Securitate cibernetică la Kaspersky.

Pentru a reduce riscul de a fi expus la Ginp sau la alți troieni bancari, experții Kaspersky recomandă descărcarea doar de aplicații oficiale de pe Android Store.

Ei vă sfătuiesc să nu dați click pe link-uri suspecte și nu să dezvăluiți niciodată informații personale, cum ar fi parolele sau detaliile cardului de credit.

De asemenea, este bine să instalați o soluție antivirus solidă pe telefon.

Kaspersky este o companie globală de securitate cibernetică fondată în 1997. Informațiile vaste despre amenințările cibernetice și experiența în securitate IT deținute de Kaspersky se materializează în mod constant în soluții de securitate și servicii de ultimă generație pentru a proteja companiile, infrastructura critică, autoritățile guvernamentale și utilizatorii individuali din toată lumea.

Portofoliul companiei include protecție endpoint de top și mai multe soluții specializate de securitate și servicii, pentru a combate amenințările digitale tot mai complexe.

Peste 400 de milioane de utilizatori individuali sînt protejați de tehnologiile Kaspersky, precum și 270.000 de companii client, pe care le ajutăm să protejeze ce e mai important pentru ele.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load