X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Expert: Covid-19 nu provine din China, este un organism global

7 iul. 2020,, 23:00   Ştiinţă şi IT
3589 0

În ultima jumătate de an, consensul științific a fost că pandemia a fost creată de un virus provenit din China. Realitatea ar putea fi însă un pic mai complexă decît atît, conform cercetătorilor de la Oxford.

În cea mai recentă ediție a publicației BBC Science Focus, se aruncă în eter o nouă ipoteză legată de sursa pandemiei. Aceasta a fost formulată de oamenii de știință de la Universitatea Oxford. În opinia lor, Covid-19 nu a provenit din China. În schimb, a existat de mult timp în stare latentă în diferite colțuri ale lumii, informează playtech.ro.

Ulterior, a devenit activ și a început să se răspîndească în din cauza unor condiții de mediu favorabile. Profesorul Tom Jefferson, de la Centrul de medicină bazată pe dovezi (CEBM) din cadrul Universității Oxford, a indicat o serie de descoperiri recente privind prezența virusului în diferite părți ale lumii înainte de apariția sa în Asia drept o dovadă tot mai mare a adevăratei sale origini. În final, cercetătorul este convins că vorbim de un organism global care aștepta condițiile prielnice pentru a se răspîndi.

În ultimele săptămîni, au apărut online mai multe informații care atestă opinia cercetătorului. El a amintit că urme ale virusului SARS-CoV-2 au fost descoperite în eşantioane de ape uzate colectate în Spania, Italia sau Brazilia cu mult înainte de descoperirea acestuia în China, în decembrie 2019.

„Există destul de multe dovezi privind cantități uriașe de virus în apele reziduale de peste tot, precum și dovezi tot mai multe că există transmitere fecală. E o concentrație mai mare atunci cînd apele uzate au 4°C, care e temperatura ideală pentru ca virusul să se stabilizeze și posibil să se activeze. Iar unitățile de procesare a cărnii sînt adesea menținute la 4°C. Aceste focare trebuie cercetate cum trebuie”, a afirmat Tom Jefferson.


„Lucruri ciudate de genul acesta s-au întîmplat și cu gripa spaniolă. În 1918, circa 30% din populația insulei Samoa de Vest a murit de gripa spaniolă, neavînd niciun contact cu lumea exterioară. Explicația ar putea fi doar că acești agenți patogeni nu vin și nu se duc nicăieri. Ei sînt întotdeauna aici și ceva îi aprinde, poate densitatea umană sau condițiile de mediu, iar asta e ceea ce trebuie să cercetăm”, a concluzionat Jefferson într-un interviu acordat publicației britanice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?