Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 962

Evacuări în Turcia, după ce incendiile de vegetaţie s-au extins în sud-vestul ţării

24 iun. 03:00   Ştiinţă şi IT
1146

Peste 270 de persoane care locuiesc în proximitatea unei staţiuni turistice din sud-vestul Turciei au trebuit să fie evacuate după ce un incendiu de vegetaţie, care a izbucnit marţi, s-a extins în acea regiune, a anunţat joi ministrul turc al Agriculturii şi Pădurilor, Vahit Kirisci.

În total, 274 de rezidenţi au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele şi locurile de muncă, a declarat ministrul Kirisci în faţa reporterilor din Marmaris, un oraş din provincia Mugla, care are ieşire la Marea Mediterană.

Aproape 3.000 de hectare de vegetaţie au fost deja distruse, a precizat ministrul turc, adăugînd că temperaturile ridicate şi vînturile puternice îngreunează eforturile depuse pentru stingerea incendiilor.

Acel focar s-a extins în patru direcţii şi există temeri că ar putea să crească şi mai mult din cauza vînturilor intense aşteptate în a doua parte a zilei de joi, a anunţat biroul de presă al primarului din Marmaris.

Optzeci şi trei de animale şi 52 de vehicule au fost de asemenea evacuate, a adăugat primăria locală.

Incendiul s-a declanşat într-un parc naţional din zona oraşului Marmaris, iar cauzele sale nu au fost deocamdată identificate.

O anchetă este în curs de desfăşurare şi vizează o acţiune probabilă de sabotaj, a anunţat ministrul turc de Interne, Suleyman Soylu.

Vara trecută, incendii masive au distrus mii de hectare de vegetaţie din Turcia, iar regiunile costiere de la Marea Egee şi de la Marea Mediterană au fost cele mai afectate.

Atunci, guvernul preşedintelui Recep Tayyip Erdogan a fost criticat pentru lipsa de pregătire a autorităţilor şi pentru absenţa unui sprijin aerian care să fie acordat pompierilor de la sol.

În prezent, 12 avioane şi 45 de elicoptere s-au alăturat eforturilor depuse de pompierii turci, a precizat ministrul Vahit Kirisci, adăugînd că trei elicoptere din Qatar şi o aeronavă din Azerbaidjan urmează să sosească în curînd în Turcia.

Turcia, Israel şi Cipru au trimis între timp avioane şi elicoptere pentru a contribui la stingerea incendiilor din regiunea nordică a insulei Cipru, controlată de turci, a raportat agenţia de presă Anadolu.

Acel incendiu a izbucnit marţi în regiunea Mersinlink, la aproximativ 83 de kilometri nord-est de Nicosia, potrivit agenţiei Anadolu.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав