COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Era dispariției. Insectele ar putea dispărea în curînd

Era dispariției. Insectele ar putea dispărea în curînd

Entomologii germani au găsit dovezi ale începutului unei pieiri în masă, care ar putea fi cel mai mare dezastru ecologic de la dispariția dinozaurilor.

Despre acest lucru a fost anunțat într-un comunicat de presă pe Phys.org.

Potrivit oamenilor de știință, insectele, care reprezintă două treimi din diversitatea speciilor de animale, mor într-un ritm alarmant, cu consecințe dezastruoase asupra lanțurilor alimentare și a ecosistemelor, transmite Lenta.

Experții au ajuns la această concluzie pe baza rezultatelor selecției a peste 80 de milioane de mostre de artropode, care au avut loc timp de aproximativ 30 de ani. Insectele au fost colectate folosind capcane în 63 de locații de-a lungul malurilor rîului Rin.


S-a dovedit că, pe parcursul întregii perioade de observație, începînd cu anul 1994, biomasa totală a insectelor a scăzut cu 76%. Artropodele reprezintă hrană pentru păsări, ale căror populații, de asemenea, sînt în declin.

Cercetătorii consideră că Europa de Vest ar putea scăpa în curînd "punctul de refacere" datorită reducerii critice a biodiversității, după care ecosistemele naturale nu-și vor reveni niciodată.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load