TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Emiratele Arabe Unite vor trimite un rover pe Lună

Emiratele Arabe Unite vor trimite anul viitor pe Lună un rover. Construit de japonezi, acesta va fi transportat pe satelitul natural al Pămîntului de o rachetă SpaceX.

După ce au trimis o sondă care orbitează planeta Marte, Emiratele Arabe Unite (EAU) își extind programul spațial, finanțînd o misiune pe Lună.

O echipă de ingineri și oameni de știință de la centrul spațial Mohammed bin Rashid din Dubai, construiește deja roverul, cu ajutorul startup-ului japonez iSpace, care va asigura și landerul care transportă roverul de pe orbita Lunii către suprafața lunară, scrie Biziday.ro.

Numit Rashid, după șeicul Rashid bin Saeed, fostul conducător al Dubaiului, roverul cîntărește 22 de kilograme și are misiunea de a aduna și trimite pe Pămînt date și imagini captate cu două camere de înaltă rezoluție, o cameră microscopică și o cameră cu imagine termică.

Va fi transportat pe Lună de o rachetă SpaceX, care va fi lansată din Florida. Dacă va avea succes, misiunea va face din EAU a patra națiune (după SUA, Rusia și China) care ar aseleniza o navă spațială.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load