Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Elon Musk spune că vrea să ridice interdicţia lui Trump pe Twitter

12 mai. 02:00   Ştiinţă şi IT
1070

Elon Musk a anunţat marţi că, dacă va prelua controlul asupra Twitter, va ridica suspendarea definitivă a contului fostului preşedinte american Donald Trump, decisă după atacul asupra Capitolului, spunînd că a fost o decizie "greşită din punct de vedere moral" şi "lipsită de sens".

"Cred că a fost o eroare deoarece acest lucru a alienat o mare parte din ţară şi nu l-a împiedicat pînă la urmă pe Donald Trump să se facă auzit", deoarece el este acum pe propria reţea de socializare, a subliniat el într-o conferinţă organizată de Financial Times.

Şeful Tesla, care se consideră un "absolutist al libertăţii discursului", a semnat recent un acord de 44 de miliarde de dolari pentru a achiziţiona platforma de social media.

Suspendarea contului lui Trump, care avea peste 88 de milioane de urmăritori, i-a redus la tăcere principala portavoce cu cîteva zile înainte de sfîrşitul mandatului său şi a venit după mai mulţi ani de dezbateri despre cum ar trebui să modereze companiile de social media conturile liderilor mondiali puternici.

Trump a fost suspendat permanent de pe Twitter la scurt timp după asaltul de la 6 ianuarie 2021 al susţinătorilor săi asupra Capitolului. Twitter şi-a motivat decizia prin "riscul unor noi incitări la violenţă".

Trump a declarat anterior la Fox News că nu va mai reveni pe Twitter chiar dacă Musk va cumpăra platforma şi îi va reactiva contul, spunînd că va folosi propria aplicaţie de social media numită Truth Social, care s-a lansat pe Apple la sfîrşitul lunii februarie, dar care a avut probleme de funcţionare pînă recent, cînd a început să permită un număr mai mare de utilizatori.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав