Efectul uimitor pe care îl au animalele de companie asupra creierului tău: Ce arată ultimele studii

10 ian. 06:00   Ştiinţă şi IT
2269 0

Uneori, ceea ce este bun pentru inima ta este bun și pentru creier. Un studiu recent asupra adulților americani de peste 50 de ani a constatat că cei care au avut animale de companie timp de mai mult de cinci ani au obținut un scor mai bun la testele de memorie cognitive, decît cei care trăiesc fără prieteni necuvîntători.

Descoperirile de la Universitatea din Michigan sugerează că „efectul animalului de companie” poate proteja mai mult decît sănătatea intestinelor și inimii noastre. Ar putea juca, de asemenea, un rol în creierul nostru, scrie Playtech.

Cum ne afectează creierul animalele de companie

Rezultatele se bazează pe un sondaj reprezentativ la nivel național din 2010 pînă în 2016, care, printre alte întrebări, a întrebat peste 20.000 de adulți cu vîrsta peste 50 de ani despre statutul lor de companie. Folosind aceste descoperiri ani mai tîrziu, cercetătorii au arătat că cei care au bifat caseta pentru animale de companie au arătat diferențe interesante în scorurile lor cognitive pe parcursul perioadei de testare de șase ani.

Efectul a fost evident doar la participanții cu vîrsta peste 65 de ani, de obicei atunci cînd simptomele demenței încep să apară. Dacă o persoană din această categorie de vîrstă deținea un animal de companie de peste cinci ani, cercetătorii au descoperit că memoria lor pe termen scurt și pe termen lung pentru cuvinte era mult mai bună decît cei care nu aveau un animal de companie, dar aveau o vîrstă similară.


De fiecare dată cînd participanții au fost testați pe parcursul perioadei de șase ani, cei cu animale de companie a arătat scoruri mai bune, chiar dacă inevitabil au îmbătrînit.

Constatările sînt doar o asociere, nu o dovadă clară că „efectul de companie” există cu adevărat. S-ar putea, de exemplu, ca oamenii cu o funcție cognitivă mai bună să aibă mai multe șanse să mențină o companie mai lungă cu animalele de companie mai tîrziu în viață.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий