COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Echinocțiul a descoperit unul dintre secretele Marelui Sfinx

Echinocțiul a descoperit unul dintre secretele Marelui Sfinx

Experții au atras atenția asupra faptului că, în timpul echinocțiului de primăvară, soarele se află exact pe umărul statuii egiptene al Marelui Sfinx din Giza.

Despre acest lucru a anunțat portalul Live Science cu referire la Ministerul Antichităților din Egipt.


Potrivit reprezentanților Ministerului Antichităților, fenomenul neobișnuit are loc de două ori pe an: în martie, în timpul echinocțiului de primăvară și în septembrie, în timpul echinocțiului de toamnă.


În timpul echinocțiului, centrul Soarelui, în mișcarea sa vizibilă pe ecliptică, traversează ecuatorul ceresc. Terminatorul trece prin polii geografici ai Pămîntului și este perpendicular pe ecuatorul Pămîntului, astfel încît emisfera nordică și sudică primesc aceeași cantitate de lumină solară. Cu alte cuvinte, în timpul echinocțiului, ziua și noaptea au aceeași durată de timp.Observațiile sugerează că vechii egipteni au pus statuia Sfinxului în așa mod, încît în timpul echinocțiilor, Observatorul să aibă impresia că Soarele se află pe umărul statuii.


Poziția Sfinxului nu este întîmplătoare nici pentru solstițiul de vară, deoarece în iunie Soarele se situează între piramidele din Giza (Hufu și Hafra). Presupunerea privind construcția intenționată a statuii într-un anumit loc dovedește faptul că arheologii au greșit atunci cînd au spus că egiptenii au găsit întîmplător o piatră veche și au transformat-o într-o statuie a Sfinxului.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load