După o pauză de 10 ani, Apple a lansat un joc de iPhone

După o pauză de 10 ani, Apple a lansat un joc de iPhone

Warren Buffett`s Paper Wizard este cel mai nou Joc video al celor de la Apple, iar povestea din spatele jocului de iPhone este una interesantă.


Paperboy este un joc clasic cu o premisă cît se poate de simplă. În titlul cu pricina, erai nevoit să te deplasezi pe străzi și să arunci ziare în fața caselor. În contextul în care meseria de livrator de ziare era una foarte populară printre adolescenții din Statele Unite, existența unui astfel de titlu nu este exclusă.


Apple a reinventat însă jocul original și la construit în jurul lui Warrent Buffett pentru a-l oferi gratuit utilizatorilor de iPhone. Noul titlu pare absurd la prima vedere, dacă nu ai în vedere un discurs al CEO-ului Apple de acum cîteva zile.  La întîlnirea anuală Berkshire Hathaway, Tim Cook a făcut glumă aparent nevinovată și a spus că, pe lîngă multiplele afaceri pe care le are la activ Buffett, nu este exclus să aibă și un joc de iPhone sub numele său.


La prima vedere, era vorba de o glumă. Între timp, a ieșit la iveală că jocul s-a lansat și îl poți descărcat pe terminalul tău Apple din AppStore. Ca referință, Warren Buffett`s Paper Wizard, pe lîngă faptul că este amuzant și foarte bine făcut, e menit să-ți aducă aminte de faptul că unul dintre cei mai bogați oameni din lume își are începuturile carierei sale în activitatea de livrare a ziarelor pe la uși. Scopul jocului este să strîngi Warren Bucks, în funcție de cît de eficient ești în activitatea ta elaborată.


Jocul este la persoana întîi și, deși figurează ca fiind dezvoltat de Wildlife Design, din ecranul de pornire și din lista de termeni și condiții a titlului este evident că a fost creat in-house de către inginerii Apple. Acesta este al doilea joc creat vreodată de Apple. Primul a fost lansat în 2008 și era o versiune de Texas Hold`em adaptată de pe iPod.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load