TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Doi vulcani au erupt în Indonezia pe insule diferite, trimiţînd în atmosferă coloane de cenuşă (VIDEO)

Doi vulcani de pe insule separate din Indonezia au erupt marţi, trimiţînd în atmosferă coloane de cenuşă, informează DPA. Este vorba de muntele Sinabung de pe insula Sumatra și muntele Merapi de pe insula centrală Java, potrivit Agerpres.

Muntele Sinabung de pe insula Sumatra a expulzat în atmosferă o coloană de cenuşă la 5.000 de metri înălţime şi fluxuri de materiale piroclastice pe versanţi, a informat Agenţia Geologică din Indonezia.

Sinabung a erupt intermitent în ultimii ani. În 2016, nouă săteni şi-au pierdut viaţa după ce vulcanul a expulzat gaz fierbinte şi materiale vulcanice.

Muntele Merapi de pe insula centrală Java şi-a continuat activitatea vulcanică, expulzînd fluxuri de materiale piroclastice la circa doi kilometri în jos pe versantul său sud-vestic, potrivit agenţiei citate.

Deocamdată nu au fost semnalate victime în urma niciuneia dintre erupţii.

Vulcanul Merapi, cu o altitudine de 2.968 metri, a erupt de mai multe ori din 2018 şi este cel mai activ dintre vulcanii Indoneziei.

Ultima sa erupţie devastatoare a avut loc în 2010, cînd peste 340 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 60.000 au fost strămutate.

Indonezia se află pe Cercul de Foc al Pacificului, o zonă cu o puternică activitate seismică, şi are aproximativ 128 de vulcani activi.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load