COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 836 013 INFECTAȚI 319 614(+1370)   TRATAȚI 299 214     DECESE 7309(+36)  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2950
Puterea stiri: 6871

Directorul Apple: ”Acțiunile rețelelor de socializare scad încrederea oamenilor în vaccinuri”

2 feb. 08:01   Ştiinţă şi IT
2824 2

Acțiunile rețelelor de socializare duc la răspîndirea dezinformării și polarizării societății, a declarat directorul general al Apple, Tim Cook, în cadrul conferinței "Calculatoare, confidențialitate și protecție a datelor". Despre aceasta scrie ZDNet.

"În vremurile dezinformării totale, alimentată de algoritmi ai teoriei conspirației, noi nu mai putem închide ochii la teoria tehnologiei, care spune că orice interacțiune este o bună interacțiune (cu cît mai mult, cu atît mai bine), și totul cu scopul de a colecta cît mai multe date", a spus Cook.

Directorul Apple consideră că acțiunile rețelelor de socializare subminează încrederea oamenilor în vaccinuri și îi împing să se alăture comunităților extremiste. "Este timpul să nu mai pretindem că această abordare nu are prețul său - polarizare, pierderea încrederii și violență. [...] Dilema socială nu ar trebui să devină un dezastru social", a subliniat Cook.

CEO-ul Apple a adăugat că compania sa este, probabil, naivă, dar crede că cel mai bun indicator al eficienței tehnologiei este modul în care aceasta îmbunătățește viața oamenilor.

"Va aparține viitorul inovațiilor care ne vor face viața mai bună, mai deplină și mai umană?, - a întrebat Cook. - Sau va aparține instrumentelor care vor agrava temerile și vor agrega extremismul, preferînd publicitatea din ce în ce mai agresivă, în locul altor ambiții?”.


Cuvintele lui Cook au răsunat pe fundalul conflictului dintre Apple și Facebook. Directorul companiei, Mark Zuckerberg, comentînd indicatorul financiar pentru al patrulea trimestru al anului 2020, a criticat Apple pentru schimbările în Politica de confidențialitate și l-a acuzat de concurență neloială.

În opinia sa, iMessage este pivotul ecosistemului Apple, dar el a devenit cel mai popular messenger din SUA numai datorită faptului că este preinstalat pe toate iPhone-urile. Zuckerberg a acuzat, de asemenea, Apple de implicare în funcționarea aplicațiilor pentru a-și promova propriile produse.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽