COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Deșeurile electronice a atins un volum record, iar situația se agravează

Deșeurile electronice a atins un volum record, iar situația se agravează

Un munte de televizoare cu ecran plat, telefoane mobile și alte produse electronice a crescut ajungînd la un nivel record anul trecut, potrivit unui raport anual ONU.

Studiul realizat de ONU arată că în 2019 s-a acumulat o cantitate de deșeuri electronice de aproximativ 60 de milioane de tone, cu aproximativ 2 mai multe față de anul precedent, informează forbes.ro cu rerferire la AP.

Printre tot plasticul aruncat și siliciu, s-au găsit și cantități mari de cupru, aur și alte metale prețioase – utilizate, de exemplu, pentru a conduce electricitatea pe plăcile de circuit. Aproximativ o șesime a fost reciclată, dar restul componentelor valoroase – în valoare de circa 57 de miliarde de dolari – nu au fost recuperate, se mai arată în studiu.


Echipamentele electronice aruncate prezintă, de asemenea, un pericol pentru sănătate și mediu, deoarece conțin substanțe precum mercurul care poate deteriora sistemul nervos.

Autorii studiului au pregnozat că deșeurile electronice globale ar putea crește pînă la 74 de milioane de tone metrice pînă în 2030.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load