Deşeurile din plastic vor fi distruse prin transformarea în combustibil ecologic

Deşeurile din plastic vor fi distruse prin transformarea în combustibil ecologic

Un nou proces chimic poate transforma deşeurile de plastic în produse bune, precum combustibili ecologici.


Odată ce plasticul este transformat în naftă, poate fi folosit în alte substanţe sau dezintegrat mai mult în solvenţi şi alte produse.


„Strategia noastră este de a crea un demers pentru reciclare prin conversia poliolefinei într-o gamă variată de produse valoroase, inclusiv polimeri, naftă sau combustibili curaţi”, a precizat Linda Wang de la Purdue University, autoarea principală a studiului. „Tehnologia noastră de conversie are potenţialul de a spori profiturile industriei de reciclare şi de a diminua stocul de deşeu de plastic al lumii”, a adăugat cercetătoarea.


Tehnologia a fost descrisă recent în noul număr al revistei ACS Sustainable Chemistry and Engineering.


Metoda, nu numai că oferă pieţei mai multe produse, ci poate ajuta la rezolvarea unuia dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă omenirea: poluarea cu plastic. Deşeurile pot fi aşadar văzute şi folosite ca resursă. Pînă acum, dintre toate plasticurile produse în ultimii 65 de ani (8,3 miliarde de tone), circa 12% au fost incinerate şi doar 9% reciclate. Restul de 79% a ajuns în oceane şi în gropile de gunoi, potrivit Science Daily.


Wang susţine că tehnologia ar putea transforma pînă la 90% din plasticul poliolefin şi speră că tehnologia dezvoltată de ea va stimula industria de reciclare pentru a reduce cantitatea în creştere de deşeu de plastic.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load