TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile
- Criza guvernamentală stiri:
- OMG și vaccinurile stiri:
- Coronavirus stiri:
- Calea Ferata din Moldova stiri:
- Preşedintele actualizat
- Noi condiții de plecare peste hotare stiri:
- Știrile Chișinăului stiri:
- Prețurile la carburanți stiri:
- Eurovision stiri:
- Limba rusă în Moldova stiri:
- Scandal diplomatic stiri:
- Explozia din capitală stiri:
- Problema deşeurilor stiri:
- Percheziții și rețineri stiri:
- Furtul miliardului stiri:
- Incendii stiri:
- Rețele de socializare stiri:
- Alegeri în Moldova stiri:
- Acțiuni de protest stiri:
- Conflictul din Nagorno-Karabah stiri:
- Soarta lui Plahotniuc stiri:
- ONG Moldova stiri:
- Sărbătorile de iarnă stiri:
- Diaspora stiri:
- Transnistria stiri:
- Pregătirea pentru revoluția colorată stiri:
- Evenimente în Kîrgîzstan stiri:
- Cazul Platon stiri:
- Aeroportul Chișinău. Coliziuni stiri:
- Frumusețile Moldovei stiri:
- Cazul Șor stiri:
- Sănătatea copiilor stiri:
- Internetul și copiii stiri:
- Cazul Filat stiri:
- Cazul Carinei Țurcan stiri:
- Cutremure stiri:
- Brand autohton stiri:
- Cazul Braguța stiri:
- Tăierea arborilor stiri:
- Unionism VS Statalitate stiri:
- Cazul Duty Free stiri:
- Închiderea școlilor stiri:
- Obiectiv european stiri:
- Sandu vs Șor stiri:
- Știri vesele stiri:
- Cazul Roșca stiri:
- Dosarul gărilor auto stiri:
- Air Moldova în faţa unei noi schimbări stiri:
- Știri Bălți stiri:
- Știri Taraclia stiri:
- Știri Rîșcani stiri:
- Știri Comrat stiri:
- Aminitiri din Copilărie stiri:
25 feb. 18:18 De ce cetățenii Moldovei îs lipsiți de dreptul de a alege vaccinul contra coronavirusului? 24 feb. 18:00 Natalia Abacumova-Zabunova, despre cum Chișinăul a devenit oraș european 23 feb. 19:56 Jocuri cumplite 22 feb. 18:08 Cu clipul în gură. Își vor păstra oare oamenii abilitatea de a scrie, citi, vorbi? 20 feb. 10:01 Obiecte uitate, resturi de mașini și manechine: cu ce au aglomerat oamenii spațiul cosmic 19 feb. 18:00 Cine se împotrivește păstrării limbii ruse în Moldova? 18 feb. 17:55 "Da, am fraudat alegerile, dar am făcut-o spre binele vostru " 17 feb. 18:00 Un viitor «luminos»: Cine va apăra drepturile majorității heterosexuale? 16 feb. 18:00 “Regina-i prinsă în colț”. Va merge oare Sandu la acutizare? 15 feb. 18:49 Consiliul pentru nediscriminare contra lui Iurie Roșca: în Moldova este promovată cu insistență «o nouă normalitate» 13 feb. 20:29 ”Nu ești obligat să te vaccinezi!” 12 feb. 18:01 Sistemul solar «Mark Verlan» 11 feb. 17:59 Ilia Suharschii: ”Mentorii mei moscoviți, profesioniști de top” 10 feb. 18:02 Consecințele Revoluției islamice pentru politica externă a Iranului 9 feb. 20:06 Ne vor împresura cu o rețea de farmacii mobile? 8 feb. 18:00 Ca să ajungi la pensionare 7 feb. 17:50 Pagini din istoria slavilor din Moldova. Partea I 4 feb. 17:57 Prioritățile noului CSS: să ne așteptăm la o ”resetare”? 3 feb. 18:01 Declararea calității de lider mondial? A devenit clar că lumea nu poate merge pe calea construirii unei economii, care funcționează în interesul unui milion de persoane, sau chiar a ”miliardului de aur” 2 feb. 17:57 Cine va învinge în alegerile din Moldova? Acela, pe care îl vor numi rețelele globale?
Arheologii au descoperit rămășițele unei băi rituale antice la Ghetsimani, locul din apropiere de Ierusalim despre care Biblia spune că ar fi unde Iisus a fost trădat de Iuda și arestat.
Baie rituală veche de 2.000 de ani, numită „mikve”, este singura descoperire arheologică cunoscută făcută la Ghetsimani care datează de pe vremea când Iisus trăia, au spus arheologii de la Autoritatea Antichităților din Israel (IAA) și Studium Biblicum Franciscanum.
Cel mai vechi semn din lume cu denumirea unui loc a fost, în sfârșit, descifrat
O urnă de plumb care conținea o inimă umană, descoperită în Franța. Ce se știe despre…
„Descoperirea băii atestă probabil existența unei industrii agricole aici în urmă cu 2.000 de ani, posibil pentru producerea de ulei sau vin. Legile evreiești pentru purificare obligau muncitorii implicați în producerea de ulei și vin să se purifice”, a explicat Amit Re’em, arheolog la IAA. Numele Ghetsimani provine de la termenul ebraic pentru „presă de ulei”, a mai precizat arheologul.
„Pentru amintirea și odihna iubiților lui Hristos”
O biserică veche de 1.500 de ani descoperită la sit a fost cel mai probabil construită pe vremea când Imperiul Bizantin era la conducere în regiune, deși oamenii au continuat să o folosească după ce musulmanii au invadat zona în jurul anului 640 e.n., au mai spus arheologii. Biserica este construită din piatră fină, inscripționată cu un mesaj în limba greacă.
„Pentru amintirea și odihna iubiților lui Hristos. Dumnezeu care ai primit sacrificiul lui Avraam, accepta ofranda slujitorilor tăi și iartă-le păcatele. Amin”, arată mesajul.
Potrivit Bibliei, Iisus a fost arestat de o mulțime din care făcea parte și Iuda, care l-a identificat pe Iisus prin faptul că l-a sărutat. Apoi, Iisus a fost adus în fața lui Ponțiu Pilat, prefect al Iudeei, care l-a judecat și condamnat pe Iisus la răstignire, potrivit Live Science.
Unul dintre cele mai importante sanctuare din Țara Sfântă
Asftel, Grădina Ghetsimani, care a fost locul arestării lui Iisus și trădării de către Iuda, este importantă pentru mulți creștini din ziua de azi. „Ghetsimani este unul dintre cele mai importante sanctuare din Țara Sfântă, pentru că în acest loc tradiția aduce aminte de rugăciunea lui Iisus și trădarea sa, precum și pentru că în fiecare an milioane de pelerini vizitează și se roagă aici”, a declarat Francesco Patton, Custodele Țării Sfinte, care este ales de Vatican și este unul dintre cei mai seniori oficiali ai Bisericii din regiune.
Viitorii pelerini la Grădina Ghetsimani vor putea să vadă descoperirile, au precizat arheologii. „Rămășițele descoperite recent vor fi incorporate în centrul pentru vizitatori care va fi construit aici și vor fi expuse pentru turiști și pelerini, despre care sperăm că se vor întoarce cât de curând posibil la Ierusalim”, a spus Amit Re’em, arheolog la IAA.
Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter
- Cuvinte cheieistorie
- FeedbackContactează redacția | Adresează întrebarea
- Cele mai comentate | TOP | Citește toate știrile | ABONEAZĂ-TE
De ce peste 400 de mii de moldoveni au ales internet fix de la Moldtelecom? Alege crema regenerantă de noapte „Viorica Vie” pentru un ten impecabil Pregătirea pentru școală e un proces lung și greu - cum te ajută grădinița privată? Ești în căutarea unui cadou original de 23 februarie? Black Friday de iarnă: 7 zile de reduceri de pînă la 40%
- 11:16 Accident în apropierea comunei Ivancea. Un un autocamion s-a răsturnat
- 11:14 Dodon: Sandu face presiuni la Curții Constituționale
- 11:00 Singurul contracandidat al lui Andrei Năstase pentru șefia Platformei DA
- 10:58 Declarație: Președinția se opune înregistrării vaccinului Sputnik V în Moldova
- 10:57 Ucraina a lăsat R. Moldova în lista roșie. În ce condiții puteți călători în țara vecină
- 10:43 La Chișinău va avea loc o nouă licitație pentru obținerea dreptului de amplasare a gheretelor
Sondaj Toate

Comentariile (0)
Adăugaţi Comentul