COVID-19 în MOLDOVA

De cît timp au nevoie tinerii ca să se refacă după coronavirus

De cît timp au nevoie tinerii ca să se refacă după coronavirus

Un studiu realizat de specialişti indică perioada de care au nevoie tinerii pentru a se reface după ce s-au îmbolnăvit de Covid-19.

Potrivit Centrului pentru Controlul şi Prevenirea bolilor din Statele Unite (CDC), adulţii tineri, anterior sănătoşi, au nevoie de pînă la trei săptămîni să se recupereze după ce au fost infectaţi cu noul coronavirus, chiar şi dacă au făcut o formă uşoară a bolii. În urma unui sondaj telefonic realizat în rîndul adulţilor simptomatici cu forme uşoare de COVID-19, s-a constatat că 35% nu au revenit la starea lor de sănătate obişnuită decît după două-trei săptămîni de la momentul testării, transmite Reuters, transmite tabuhighlife.ro.

Tusea, oboseala şi dificultăţile de respiraţie au fost printre simptomele care au persistat săptămîni întregi după momentul testării. Raportul CDC concluzionează că recuperarea după infecţia cu noul virus, poate fi prelungită chiar şi la adulţii tineri, fără condiţii medicale cronice. Studiul a fost făcut pe persoane care aveau peste 18 ani şi s-au testat pentru COVID-19 la o vizită în ambulatoriu, a spus CDC.


Interviurile au fost efectuate la 14 pînă la 21 de zile de la data testării, iar pacienţii au fost întrebaţi despre simptome pe care le-au avut în momentul testării, dacă au revenit la starea lor de sănătate obişnuită şi dacă suferă de vreo afecţiune medicală cronică. Dintre cele 292 de persoane intervievate, 274 au raportat că au prezentat unul sau mai multe simptome în momentul testării. Printre respondenţii simptomatici care au raportat că nu au revenit la starea lor de sănătate obişnuită, 26% aveau între 18 şi 34 de ani, 32% au fost între 35 şi 49 de ani, iar 47% peste 50.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load