COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

De ce sînt periculoase ceasurile inteligente

Ceasurile inteligente (smart watch), care capătă o popularitate tot mai mare, se numără printre dispozitivele IoT (internetul lucrurilor) și, de aceea, prin spargerea lor, atacatorul poate obține informații confidențiale de la utilizator, să-i asculte discuțiile și să-i urmărească deplasarea, a declarat pentru RIA Novosti managerul principal de promovare a Crosstech Solutions Group, Ilias Kiriev.

Potrivit lui, principala problemă a dispozitivelor IoT constă în mecanismele slabe de securitate. Ciclul de viață mic al produsului înseamnă că nu există actualizări regulate ale sistemelor de securitate și în dispozitiv pot exista vulnerabilități periculoase. "Vulnerabilitățile dispozitivelor Ios creează condiții favorabile pentru hackeri în crearea pe scară largă de botnet-uri, de tip Mirai, și cele mai puternice atacuri de tip denial of service (DDoS) în rețeaua internet", a menționat el.

"Datele se pot scurge atît prin Internet, cît și prin Bluetooth. Vulnerabilități critice ale Bluetooth permite de a executa pe dispozitiv un cod arbitrar rău intenționat și de a primi un control complet asupra sistemului dispozitivului, precum și de a efectua atacul "omul la mijloc" (MiTM, atacatorul schimbă pe neobservate legătura între cele două părți și primește informațiile lor – n.red), ceea ce duce la primirea neautorizată de date de la utilizator", a declarat Kiriev.

Expertul recomandă utilizatorilor să monitorizeze actualizarea în timp util a ceasului inteligent și să nu transmită informații confidențiale prin intermediul acestora. "Pentru a vă proteja pe dvs. și pe cei dragi, trebuie să efectuați mereu actualizarea software-ul, să nu introduceți datele cardurilor bancare și să monitorizați informațiile transmise", a adăugat el.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load