COVID-19 în MOLDOVA

Cum va funcționa WT:Social fără reclame și algoritmi inteligenți

Cum va funcționa WT:Social fără reclame și algoritmi inteligenți

Co-fondatorul serviciului Wikipedia, Jimmy Wales a lansat rețeaua socială WT:Social - un potențial concurent al Facebook, Twitter, VKontakte și alte platforme. Serviciul va funcționa fără reclame, iar monetizarea site-ului va începe prin donații: Wikipedia funcționează în același mod. Wales explică conceptul spunînd că utilizatorii au obosit de algoritmii inteligenți și de modelele de afaceri publicitare ale rețelelor sociale existente, de aceea ei sînt dispuși să plătească pentru alternativă.


Pe cea mai populară rețea de socializare de pe Terra – Facebook, sînt înregistrate în prezent aproximativ 2 miliarde de persoane. În ciuda acestui fapt, expansiunea continuă în principal prin atragerea utilizatorilor din țările din lumea a treia și prin conectarea Internetului în colțurile îndepărtate ale lumii.În același timp, Facebook își pierde utilizatori activi din țările europene, SUA și Canada - atît adulți, cît și tineri care nu sînt mulțumiți de principiile de funcționare a rețelei sociale.


Pe parcursul unei luni de testare a WT:Social, peste 50 de mii de persoane s-au înregistrat pe rețeaua socială, iar multe alte persoane așteaptă accesul: serviciul nu începe să funcționeze imediat după înregistrare. Însă utilizatorii pot plăti 13 dolari pentru a avea acces fără a aștepta.


WT: Social se concentrează nu numai pe lipsa publicității și a fluxului de știri cronologic, ci și pe lupta împotriva știrilor false. De exemplu, pentru publicarea pe rețeaua de socializare este necesar nu numai să fie indicată sursa articolului, ci și sursele acestei publicații.


Jurnaliștii spun că „ucigașii ai Facebook-ului” sînt creați destul de des, dar pînă acum nu le-a reușit nici chiar celor de la Google cu rețeaua socială Google+. O diferență importantă a WT:Social este tocmai abordarea de nișă și accentul pe istorii informative, dar în acest caz serviciul ar putea deveni doar o nouă platformă pentru jurnalism social, decît o rețea de socializare cu drepturi depline.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load