X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Cum pot fi transformate măștile folosite în biocombustibil

6 aug. 2020,, 02:00   Ştiinţă şi IT
2200 0

Plasticul provenit din mijloacele de protecție individuală (EIP) poate și trebuie transformat în combustibil lichid regenerabil. Un nou studiu publicat în revista Taylor & Francis Biofuels propune o posibilă soluție la problema deșeurilor EIP care s-a agravat în timpul pandemiei COVID-19.


Experții de la Universitatea de cercetări petroliere și energetice au propus o strategie care ar putea contribui la atenuarea problemei creșterii deșeurilor EIP, care sînt în prezent reciclate la un nivel fără precedent în legătură cu pandemia actuală de COVID-19. Acest lucru a devenit o gravă amenințare pentru mediu.


Oamenii de știință declară că miliarde de articole de unică folosință EIP pot fi transformate din polipropilenă (plastic) în biocombustibili.


Autorul principal al studiului, dr Sapna Jane explică faptul că transformarea deșeurilor EIP, de exemplu, măștile utilizate, în ulei bio (tip sintetic de combustibil), nu numai că va preveni consecințele grave pentru umanitate și mediul înconjurător, dar și va crea o nouă sursă de energie.
Reciclarea EIP este o preocupare deosebită datorită materialului său - Polipropilenă care nu este țesătură.
Reciclarea acestor polimeri necesită atît metode fizice, cît și chimice.


Cercetătorii au concluzionat că putem lupta împotriva deșeurilor EIP, transformându-le în combustibil, cu ajutorul piroliză. Acesta este un proces chimic de ditrugere a plasticului la temperaturi ridicate-între 300 și 400 de grade Celsius timp de o oră — fără oxigen.



Acest proces este una dintre cele mai promițătoare și durabile metode de reciclare în comparație cu arderea și îngroparea deșeurilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?