TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cu cît sînt mai puține vaci, cu atît este mai rece

Cu cît sînt mai puține vaci, cu atît este mai rece

Aproximativ 14,5% la totalul emisiilor de gaze cu efect de seră în atmosferă îi revine creșterii animalelor. Pînă în 2030 această cifră va atinge 49% din toate emisiile necesare pentru creșterea temperaturii cu 1,5 °C. Vacile și oile emit foarte mult metan și dioxid de carbon, iar pentru a crește zona de pășunat, fermierii taie pădurile care absorb dioxidul de carbon din atmosferă.

În decembrie, oamenii de știință din Grupul interguvernamental privind schimbările climatice s-au adresat guvernelor „tuturor țărilor, în afară de țările sărace” și le-au îndemnat să stabilească o dată pentru „perioada de vîrf a zootehniei”, perioada după care numărul de animale va înceta să mai crească. Autorii adresării consideră că astfel de măsuri vor permite îndeplinirea condițiilor Acordului de la Paris și menținerea creșterii temperaturii.


Potrivit organizației non-profit Worldwatch Institute, deja 51% (nu toți cercetătorii sînt de acord cu această estimare - HiTech) din toate emisiile de gaze cu efect de seră din atmosferă îi revin creșterii animalelor - mai mult decît tuturor mașinilor, corăbiilor și avioanele luate împreună. Acest indicator atît de ridicat se datorează faptului că, la calculare, cercetătorii au luat în considerare emisiile rezultate nu numai din viața animalelor, ci și din arderea combustibililor fosili - conform estimărilor lor, industria reprezintă mai mult de o treime din toate materiile prime fosile consumate în Statele Unite.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load