TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Creșterea temperaturilor va face valurile oceanelor mai puternice și mai lungi

Creșterea temperaturilor va face valurile oceanelor mai puternice și mai lungi

O creștere a temperaturii globale cu 2° C, în comparație cu nivelul preindustrial, va face ca valurile oceanice de-a lungul a 50% din coastele lumii să fie mai puternice și mai lungi.

Acest lucru va duce la o încălcare a stabilității liniei de coastă și, în consecință, la distrugerea clădirilor și a infrastructurii situate pe ea. Această concluzie a fost făcută de oameni de știință de la Universitatea Santa Cruz, al căror studiu a fost publicat în revista Nature.
Pînă la sfîrșitul secolului, creșterea nivelului mării de 0,5 m va duce la inundarea a 500 de orașe de coastă, fiind afectaţi 1,5 miliarde de oameni în întreaga lume. În urma acestor schimbări, Kiribati, o țară din Oceanul Pacific, va dispărea complet.Cu toate acestea, inundațiile nu sînt singura consecință a creșterii temperaturii globale pentru localităţile situate în apropierea liniei de coastă. Într-un nou studiu, oamenii de știință au descoperit că o creștere a nivelului oceanelor va duce, de asemenea, la o modificare a gabaritelor valurilor de-a lungul a 50 la sută din suprafeţele liniilor de coastă.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load