COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Crabi care trăiesc în Tamisa s-au dovedit a fi plini cu plastic

Crabi care trăiesc în Tamisa s-au dovedit a fi plini cu plastic

Analiza stomacurilor crabilor și a altor crustacee care trăiesc în Tamisa, a arătat că acestea conțin o cantitate uriașă de particule de plastic.

Acest lucru este menționat într-un studiu al oamenilor de știință de la Muzeul de Istorie Naturală din Londra, scrie New Scientist.


Rîurile aduc pînă la a cincea parte din deșeurile de plastic găsite în oceane. Cea mai mare parte a poluării este cauzată de o gestionare deficitară a deșeurilor sau de descărcarea intenționată a gunoiului în rezervoarele de apă. Peste 90% din deșeurile de plastic care ajung în apele deschise provin din 10 rîuri.Cercetătorii au examinat conținutul stomacurilor și intestinelor a 55 de crabi verzi și 37 de crabi chinezi care trăiesc în Tamisa. În tractul gastrointestinal al tuturor exemplarelor studiate a fost descoperit material plastic de diferite tipuri – iar cele mai multe fibre și particule, oamenii de știință le-au găsit în structura de sub carapace care este responsabilă de măcinarea alimentelor.


Cercetătorii spun că motivul principal al poluării rîului Tamisa cu deșeuri de plastic sînt mașinile de spălat, apa din care, împreună cu mii de fibre sintetice din haine este deversată în râu.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load