Criza energetică stiri: 1708
Cutremure stiri: 384
Eurovision stiri: 419

Comisia Europeană interzice TikTok pe telefoanele personalului său

23 feb. 17:44   Ştiinţă şi IT
1590 0

Comisarul UE pentru piața internă a declarat că organismul executiv al Uniunii Europene a cerut angajaților să dezinstaleze aplicația chineză TikTok de pe dispozitivele și telefoanele de serviciu. „Comisia Europeană este foarte preocupată de securitatea cibernetică”, a mai spus oficialul citat de Reuters, fără însă a oferi detalii privind eventuale incidente care au dus la această decizie.

Un înalt oficial european a declarat, sub condiția anonimatului, că executivul a cerut angajaților să dezinstaleze aplicația și de pe dispozitivele persoanele, dacă pe aceste electronice sînt instalate și aplicații care servesc activității profesionale.

“Pentru a proteja datele Comisiei Europene și pentru a consolida securitatea cibernetică a acesteia, Consiliul Administrativ al CE a decis să suspende utilizarea aplicației TikTok pe dispozitivele corporative și pe cele personale înscrise în serviciul de dispozitive mobile ale Comisiei”, se arată într-un e-mail trimis joi dimineață diplomaților europeni, conform Politico citat de Biziday.

În același e-mail, se mai precizează că angajații CE au la dispoziție pînă pe 15 martie să dezinstaleze aplicația. Celelalte instituții europene, între care Consiliul și Parlamentul European, sînt așteptate să facă un anunț similar în perioada următoare.

Un purtător de cuvînt al Byte Dance, compania care deține TikTok, a răspuns: “sîntem dezamăgiți de această decizie, pe care o considerăm greșită, bazată pe concepții fundamentale greșite. Am contactat Comisia Europeană pentru a clarifica lucrurile și pentru a explica modul în care protejăm datele celor 125 de milioane de cetățeni europeni care folosesc aplicația lunar”.


În urmă cu două luni, Congresul SUA a adoptat un proiect de lege prin care a interzis platforma TikTok pe telefoanele și dispozitivele de serviciul ale angajaților din sectorul public, invocînd motive de securitate națională.

1
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий