COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cît timp durează să te tratezi de coronavirus

Cît timp durează să te tratezi de coronavirus

Peste 1,4 milioane de oameni s-au vindecat de coronavirus la nivel mondial, dar timpul necesar pentru recuperare poate varia de la persoană la persoană. Majoritatea oamenilor vor avea simptome ușoare. De obicei durează o săptămînă pînă la vindecare, poate mai mult. În cazuri mai grave, poate dura mai mult de un an.

Medicii britanici de la Centre for Perioperative Care citați de BBC spun că renunțarea la fumat, consumul redus de alcool, exercitiile fizice și menținerea unei greutăți sănătoase poate face diferența. Bolnavii cu simptome ușoare de Covid-19 sînt tratați acasă. Poate dura o săptămînă, dar în unele cazuri durează mai mult. infecția nu dispare pînă nu scade febra. Dar nu trebuie să existe îngrijorare dacă tusea persistă timp de mai multe săptămîni, spun specialiștii. Unii pacienți se vor simți foarte obosiți după ce infecția dispare. Chiar și făcînd lucruri normale, precum îmbrăcatul sau turnarea ape în pahar, va dura mai mult și îi va extenua. Medicii le recomandă odihnă, o alimentație sănătoasă și să consume multă apă, transmite tabu.ro.

Bolnavii de Covid-19 cu simptome serioase sînt tratați în spital și e posibil să aibă nevoie de oxigen. Ei simt oboseală și respiră cu dificultate chiar și la externare. Asta pentru că organismul are nevoie să se recupereze după infecție și să regenereze țesuturile afectate de virus. Vindecarea durează de obicei între 2 și 8 săptămîni, mai spun specialiștii. Dar este afectată sănătatea mintală. Să fie internați în spital poate fi foarte stresant pentru mulți oameni, mai ales dacă nu au vizitatori. Acești pacienți vor avea nevoie de ajutor specializat pentru a reveni la o viață normală.


Cei cu simptome severe sînt internați la terapie intensivă și au nevoie de ventilație mecanică. Vindecarea durează între 12 și 18 luni. Pe lîngă simptomele specifice precum oboseala, dificultate la respirație și depresie, acești pacienți au nevoie de mult repaus la pat. Drept urmare își vor pierde din tonusul muscular și vor avea nevoie să se deplaseze cu ajutorul unui scaun cu rotile. Unii au nevoie de fizioterapie, exercițiile fizice fiind necesare pentru o recuperare mai bună. Mulți pacienți care a avut o formă severă de Covid-19 au delirat, aceștia fiind foarte confuzi. Alții au flashback-uri, existînd posibilitatea să sufere o tulburare de stres post-traumatic. Le va lua între 6 săptămîni și 3 luni să se vindece din punct de vedere mental, dar ar putea dura mai mult. Ei au nevoie și de sprijinul specializat al unui psiholog/psihiatru.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load