TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cît cîștigi dintr-un milion de vizualizări pe YouTube

Creatorii de conținut de pe YouTube cîșigă bani cu fiecare video urcat pe platformă, însă e greu de determinat ce sumă poate aduce un milion de vizualizări.

Programul de parteneriat al platformei permite influencerilor să cîștige bani prin intermediul reclamelor plasate în videoclipurile pe care le încarcă. Astfel, prin programul AdSense, Google plasează aceste reclame în conțintul videoclipurilor de pe platformă, iar cei care creează conținutul încasează bani.

„Reclamele sînt create și plătite de advertiserii care doresc să își promoveze produsele. Întrucît aceștia plătesc prețuri diferite pentru fiecare anunț, suma pe care o vei obține este variabilă”, spune Google. De asemenea, suma cîștigată depinde și de alți factori, precum locația, durata vizionării videocipului, lungimea acestuia sau caracteristicile demografice ale urmăritorilor.

Cei de la Business Insider au discutat cu patru youtuberi și a aflat de la aceștia cîți bani generează pentru fiecare un milion de vizualizări.

Cîți bani generează un milion de vizualizări pe YouTube


Marina Mogilko are trei canale pe platformă: unul pentru limbi străine, unul de lifestyle și unul business. Spune că cel de business generează cei mai mulți bani din AdSense. Pentru fiecare 1.000 de vizualizări, Mogilko cîștigă în medie $10,73.

De asemenea, în medie, pentru fiecare 1,5 milioane de vizualizări, aceasta încasează aproximativ 10.000 de dolari.

Kevin David are 800.000 de abonați pe canalul său de YouTube. Videoclipul său intitulat „Shopify Tutorial for Beginners” i-a adus acestuia peste 40.000 de dolari, la 1,1 milioane de vizualizări.

Austen Alexander și-a început canalul pe platformă în 2016. Acum, acesta le-a spus celor de la Business Insider că fiecare milion de vizualizări îi aduce, în medie, undeva la 6.000 de dolari.

Shelby Church are un canal pe YouTube cu peste 1,2 milioane de abonați. Dintre cei patru youtuberi chestionați, aceasta încasează cei mai puțini bani per vizualizare. Aceasta a declarat că încasează între 2.000 și 5.000 de dolari pentru un milion de vizualizări.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load