TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

China vrea să reducă la minimum emisiile de carbon pînă în 2020

China vrea să reducă la minimum emisiile de carbon pînă în 2020

Autoritățile chineze au anunțat că nivelul substanțelor poluante la centralele termice chineze a scăzut semnificativ în perioada 2014-2017.

Ele intenționează să reducă și în continuare impactul producțiilor asupra mediului și să obțină „emisii foarte reduse de carbon pînă în 2020”.


Reducerea emisiilor este importantă pentru controlul impactului carbonului asupra atmosferei în țară, acest lucru poate duce la îmbunătățirea calității aerului și la consecințe pozitive asupra sănătății cetățenilor.Un grup de experți din Marea Britanie și China au analizat emisiile de la centralele de cărbune, petrol, gaze și de la cele care funcționează pe bază de biomasă.


Grupul a constatat că între 2014 și 2017, emisiile anuale de dioxid de sulf, oxid nitric și particule solide la centralele electrice din China au scăzut anual cu 65%, 60% și, respectiv, 72%.


China speră la reduceri și în continuare a emisiilor - astfel încît pînă în 2020 toate centralele termice să respecte standardele ULE. Aceste standarde sunt orientate spre limitarea emisiilor de dioxid de sulf, oxid nitric și particule solide la 35, 50 și 10 miligrame pe metru cub.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load