TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

China bagă peste 3 miliarde de dolari într-un centru de supercomputere

Centrul de lansări spaţiale Wenchang din sudul Chinei va construi pînă la finalul anului un centru de supercomputere în valoare de 3 miliarde de dolari pentru a analiza date obţinute din spaţiu, potrivit relatărilor de marţi din mass-media de stat, informează Reuters.

Cu o investiţie planificată de 20 de miliarde de yuani (3,1 miliarde de dolari), centrul de calcul va oferi servicii de metadate pentru industrii care includ sectoarele aerospaţiale şi navale începînd din 2022, potrivit Hainan Daily, publicaţie susţinută de stat.

Pentru următorul deceniu, China planifică lansarea unei constelaţii masive de sateliţi comerciali care să ofere servicii de internet de mare viteză pentru aeronave sau pentru localizarea transporturilor de cărbune.

Pentru a satisface cererea din domeniul lansărilor de sateliţi, China va trebui să construiască rachete de dimensiuni mai mari, care să poată transporta un număr mai mare de sateliţi , sau să construiască mai multe centre de lansare sau ambele. China are în prezent patru centre de lansare, trei continentale şi unul în Wenchang, provincia Hainan.

La începutul acestei luni, guvernul a precizat că plănuieşte o nouă bază spaţială comercială în Hainan pentru a răspunde creşterii cererilor de lansări.

Guvernul susţine totodată Hainan în demersurile de cooperare internaţională pentru lansarea sateliţilor comerciali şi a altor încărcături, dar şi a cercetării şi dezvoltării din domeniul zborurilor spaţiale comerciale.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load