COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cherokee va deveni primul popor care și-a apărat semințele în "Depozitul pentru ziua judecății”

Cherokee va deveni primul popor care și-a apărat semințele în "Depozitul pentru ziua judecății”

Buncărul ”Depozitul pentru ziua judecății" este un depozit universal de semințe, în Svalbard, pe teritoriul căruia se află aproape un milion de mostre de semințe de culturi alimentare în cazul unor astfel de crize, precum război, catastrofe sau schimbări climaterice puternice.


Poporul mic cherokee, care este format din 370 de mii de oameni, va fi primul trib nativ din SUA, care va aduce semințele sale tradiționale în acest obiect. Ei vor oferi semințele a nouă culturi alimentare antice, inclusiv de porumb sacru, care este folosit în timpul unor evenimente importante pentru cherokee, precum și fasole lungă, fasole maro și alte plante.

În același timp, pe teritoriul acestui depozit de semințe sînt deja semințe de la alte popoare indigene - diferite triburi peruane.


Oamenii de știință observă că, datorită schimbărilor climatice globale, soarta acestui depozit de semințe nu este încă clară. Dar acest lucru nu împiedică diferite națiuni și state să trimită mii de semințe diferite pentru conservare în fiecare an.


Depozitul se află la o adîncime de 120 de metri, la 130 de metri deasupra nivelului mării, în satul Longyearbyen. Semințele sînt plasate în plicuri sigilate, care, la rîndul lor, sînt ambalate în cutii de plastic ci trei straturi, care sînt plasate în containere pusepe rafturi metalice. Temperatura scăzută (-18 °C) și accesul limitat a oxigenului ar trebui să asigure o activitate metabolică scăzută și să încetinească îmbătrînirea semințelor.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load