COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cercetătorii: zîmbetul reduce stresul

Oamenii care zîmbesc mai des în timpul zilei revin mai bine după situații stresante. La această concluzie au ajuns specialiștii Universității din Basel.

După cum notează Universitatea pe site-ul său, relatînd despre rezultatele studiului, de obicei, oamenii rîd de 18 ori pe zi.

Frecvența rîsului și a zîmbetelor este afectată de timpul zilei, vîrstă și sexul persoane. În special, femeile zîmbesc mai des decît bărbații.

O echipă de cercetători de la Universitatea din oraşul Basel, Elveția, a descoperit că rîsul acţionează ca un tampon împotriva stresului. O persoană rîde în medie de 18 ori pe zi, cel mai adesea atunci cînd comunică cu alte persoane. Oamenii de ştiinţă au remarcat diferenţe legate de vîrstă şi sex atunci cînd o persoană rîde, transmite rador.ro.

De exemplu, s-a constatat că, în medie, femeile rîd mai des decît bărbaţii. Echipa de la Universitatea din Basel s-a concentrat pe impactul rîsului în depăşirea stresului. În timpul experimentelor, a fost folosit un semnal acustic printr-o aplicaţie specială care a făcut participanţii să răspundă la întrebări de opt ori pe zi la intervale neregulate. Aceasta a continuat timp de două săptămîni.


Întrebările erau despre frecvenţa şi intensitatea rîsului lor şi motivele care l-au provocat. În acelaşi timp, participanţii au trebuit să indice experienţele stresante care i-au marcat după ultimul semnal primit. Autorii studiului au putut să stabilească o legătură între stres şi diferite tipuri de rîs. Pentru cele 41 de persoane implicate în experiment, s-a dovedit că intensitatea rîsului nu a fost de importanţă crucială pentru suprimarea stresului.

Dar cînd voluntarii au rîs mai des în timpul zilei, stresul a fost redus semnificativ.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load